Szolgáltatások

Állapotfelmérés

Az Odú Központ informális állapotfelmérést biztosít a kora gyermekkor időszakában fellépő eltérő vagy lassabb fejlődésmenet esetén. Az állapotfelmérést gyógypedagógusból, gyógytornászból és pszichológusból álló vizsgáló csapatunk végzi a szülő bevonásával. Az állapotfelméréshez és az Odú Központba történő jelentkezéshez az online jelentkezési űrlap kitöltése szükséges.

Korai fejlesztés

A gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás a 0-5 éves, megkésett/eltérő fejlődésű gyermekek tervszerűen összeállított programja. Munkánk során saját képességeihez igazítva támogatjuk gyermekét. A korai fejlesztés megelőzi az óvodai nevelést, és feladata újszülött kortól a gyermek fejlesztő és terápiás ellátása és gondozása a szülő bevonásával. Tevékenységünk a köznevelési alapfeladatok közül a pedagógiai szakszolgálatok körébe tartozik. Ha szeretne bepillantást nyerni munkánkba, bemutatkozó videónkat itt megnézheti!

Logopédiai ellátás

Logopédusaink 2 éves kortól egyéni és csoportos fejlesztést biztosítanak pöszeség, megkésett / akadályozott beszédfejlődés, nyelvlökéses nyelés, stb. esetén. Szűrést, állapotfelmérést követően fejlesztést biztosítunk az Odú Központ ellátottjai és partnerintézményeink gyermekei, tanulói számára. Partnerintézményeink listája itt található. Az óvodás és iskolás gyermekeknek a tanév során helyben biztosítjuk a csoportos logopédiai foglalkozásokat.

Nevelési tanácsadás

A pszichológiai tanácsadás során a szülők számos kérdésben kérhetik pszichológusaink segítségét. Nyugodt, feszültség- és ítéletmentes légkörben együtt beszélhetik meg a gyermek nevelése és fejlődése során felmerülő problémákat. A közös gondolkodás során találkozhat a szakember tudása és a szülő ismerete saját gyermekéről, ezúton a szülők választ kaphatnak a gyermek fejlődésével kapcsolatos bizonytalanságaikra, aggályaikra.

Befogadó játszóház

Átmenetileg szünetel!

Hétfőnként 9:30-12:00 óráig befogadó játszóházat működtetünk tapasztalt gyógypedagógus-zeneterapeuta és önkénteseink közreműködésével. Az eltérő fejlődésmenetű gyerekek mellett szeretettel várunk minden kicsit és nagyot, akik szeretnének ismerkedni, játszani. Játszóházunk biztosítja a gyermekek számára a csoportos, együttműködésen alapuló zenei, mozgásos és alkotó élményeket. A zenés foglalkozások kezdete 10:30. A játszóházunk ingyenes!

Hallgatók, szakemberek mentorálása

Az egyetemi gyógypedagógus-képzés hallgatói gyakorlatuk során mentoraink segítségével bekapcsolódhatnak intézményünk komplex tevékenységébe. Pszichológus és védőnő hallgatókat is fogadunk képzésükhöz kapcsolódó kötelező intézményi gyakorlatukon. Elkötelezettek vagyunk a kora gyermekkori intervenciós ellátáshoz kapcsolódó képzések, kutatások és projektek megvalósításában.

Szakmai konferenciák, workshopok szervezése

Fontosnak tartjuk a gyógypedagógusok, kisgyermeknevelők és pedagógusok szakmai szintű együttműködését, ezért rendszeresen szervezünk előadásokat, konferenciákat, nyílt napokat, ahol lehetőség nyílik a közös tapasztalatcserére az eredményesebb munka érdekében. Immár öt alkalommal szerveztük meg Metszéspontok című konferenciánkat, melynek programjai itt tekinthetők meg.