• Magyar
  • English
  • Deutsch
  • Français

1%

KORINTA Alapítvány
Adószám: 18453661-1-06

Együttműködő támogatóink

Szeged város

Szeged Város

Önkormányzata

 

 

 

 

ÉTA Országos Szövetség

Díjak

Délmagyarország

Presztizs Díj 2010

Látványos bemutatókkal került közelebb a dorozsmaiakhoz az Életrevalók Tanoda!

A Korinta Alapítvány kiskundorozsmai Életrevalók Tanodája új lendületet vett. Uniós forrás biztosítja, hogy jól felszerelt, családias környezetben, kiváló szakemberekkel folytatódjon a munka. 

A 2013 óta működő intézmény célja, hogy elősegítse diákjai tanulmányi eredményeinek javulását és ingyenes készségfejlesztő szolgáltatásokat nyújtson az általános és középiskolás tanodás gyermekeknek. Elsősorban olyanokat, amelyeket más körülmények között a szülők nem tudnának maguknak megengedni. A foglakozások hétköznaponként 14:00 és 18:00 között zajlanak. Délutánonként órarend szerű működő fejlesztő és szaktárgyi felkészítő foglalkozások segítik a tanulók iskolai előmenetelét. Szövegértés, matematika, idegen nyelv és informatikai képesség fejlesztésen vesz részt valamennyi tanodás gyermek. Az év során tanodán kívüli programok, kirándulások, szabadidős és kulturális tevékenységek is segítik a fejlődést. Az egyéni képességek és a tehetségek kibontakozását pedig választható szakkörök alapozzák meg. A Tanodában hetente tartanak például terápiás kutyás programot, lego-robotikát, zene és tánc oktatást, zsonglőrködést, dráma pedagógiát vagy kézműves foglalkozásokat.

 

Utóbbiakból kaphattak ízelítőt az érdeklődök az Életrevalók Tanoda Kerülj közelebb nyitópartiján 2017. február 10-én, a Szélmalom Vendéglőben. Az ingyenes, családias hangulatú bulin a sok vidám  program között még egy jóízű vacsorára is sor került. A program során pedig minden gyermeket megajándékoztak. A teltházas nyitópartira Mihállfy Béla és Lauer István képviselő urak is elfogadták a Tanoda meghívását és ígéretet tettek, hogy figyelemmel követik az itt folyó munkát. Az általános iskola 1. osztály és az érettségi között álló diákok jelentkezését továbbra is várják a Tanoda pedagógusai az eletrevaloktanoda@gmail.com címen vagy a +3670/699-48-59-es telefonszámon.