Köszöntjük a KORINTA Alapítvány honlapján!

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/odukozpo/public_html/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/odukozpo/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/odukozpo/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/odukozpo/public_html/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/odukozpo/public_html/modules/views/views.module on line 879.

Elismerő oklevelet kaptunk!


A hétvégén a 25. évfordulóját ünneplő Soroptimist Club Szeged elismerő okleveleket adott át az általa támogatott magas színvonalú munkát végző szervezeteknek, így az Odú Központnak is. 


Az elismerést Futó Gabriella intézményvezető,  és Dr. Magyar Adél a KORINTA Alapítvány elnöke, az Odú Központ intézményvezető helyettes vette át. Szintén elismerésben részesült a Bárczi Gusztáv Iskola és Módszertani Intézmény, a Klúg Péter Iskola és a GEMMA Intézmény.

2017. október 5.

Bővülünk és szépülünk

Újabb nevelőszobával bővül a Korinta Alapítvány által fenntartott Odú Központ. 


Festésre kész az Odú új szobája

Szeptember 22-én döntött arról Szeged Város Közgyűlése, hogy Központunk 5 évig  kizárólagos használója lehet annak az épületszárnynak, amelyet 2016 őszén kapott meg ideiglenesen. Itt már több termet azóta használatba vettünk. Most egy újabb szoba vár arra, hogy a szegedi korai fejlesztés szolgálatába áljon. Már javában zajlanak a festési munkálatok. Októbertől pedig már be is költözünk és megkezdjük itt is a foglalkozásokat. 

Ajánljuk a Mentorhálót


A Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ pedagógiai, oktatási és társterületi témákban szervez nagysikerű előadásokat, beszélgetéseket.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának szervezeti egységeként működő Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ a Mentor(h)áló 2.0 Program fenntartási időszakában is magas minőségű, pedagógiai, oktatási és társterületi témákban szervezett előadásokkal, beszélgetésekkel, műhelyfoglalkozásokkal igyekszik hozzájárulni a pedagógusképzés dél-alföldi rendszerének átfogó fejlesztéséhez, a köznevelési intézmények kapcsolatainak fejlesztéséhez, a hálózatosodás kultúrájának széleskörű elterjesztéséhez. 

További információkért érdemes felkeresni facebook oldalukat:
https://www.facebook.com/azigazimentorhalo/

Indul az új tanév az Odúban!

 

Az Odú Központ 2017/18as tanévnyitó ünnepségének időpontja: 2017. augusztus 31. (csütörtök) 9.30. 
Az első játszóház foglalkozás: 2017. szeptember 11. (hétfő) 09:30 - 12:00 

A helyszín mindkét esetben az Odú Központ Gáspár Zoltán utcai épülete. 

Nyílt nap a 15 éves Odúban

Ma nyílt napot tartottunk egészségügyi dolgozóknak. A rendezvényünk célja az volt, hogy a résztvevőkkel megismertessük a kora gyermekkori intervenciós munkát Szegeden az Odú Központban.

A programban Magyar Adél, a KORINTA Alapítvány elnökének bevezetője után  intézményünk vezetője Futó Gabriella beszélt a pedagógiai szakszolgálati ellátás jogszabályi hátteréről és az Odú Központ tevékenységeiről. Majd Dr. Gavallér Gabriella, gyermekorvos, szülő avatta be a közönséget a Fragilis X-be, nem csak gyermekorvosi, hanem szülői szemmel is. Dr. Györfi Beáta folyatta az ismeretterjesztést saját tapasztalata megosztásával, mint“túlélő kora anya”. Az előadók sorát Dr. Vereska Ágnes az SZTE Gyermekklinika csecsemő-gyermekgyógyásza, rehabilitációs szakorvosa zárta, aki a koraszülöttség és a csecsemő betegségek hatását mutatta be az anya-gyerek kapcsolatra vetítve. Végül vendégeink körbejárták központunkat.

Magyar Adél doktori védéseA KORINTA Alapítvány elnöke, az ODÚ Központ intézményvezető helyettese Magyar Adél 2017. május 8-án, a Pécsi Tudományegyetem „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskolájában sikeresen megvédte doktori értekezését.

Szívből gratulálunk!

Látványos bemutatókkal került közelebb a dorozsmaiakhoz az Életrevalók Tanoda!

A Korinta Alapítvány kiskundorozsmai Életrevalók Tanodája új lendületet vett. Uniós forrás biztosítja, hogy jól felszerelt, családias környezetben, kiváló szakemberekkel folytatódjon a munka. 

A 2013 óta működő intézmény célja, hogy elősegítse diákjai tanulmányi eredményeinek javulását és ingyenes készségfejlesztő szolgáltatásokat nyújtson az általános és középiskolás tanodás gyermekeknek. Elsősorban olyanokat, amelyeket más körülmények között a szülők nem tudnának maguknak megengedni. A foglakozások hétköznaponként 14:00 és 18:00 között zajlanak. Délutánonként órarend szerű működő fejlesztő és szaktárgyi felkészítő foglalkozások segítik a tanulók iskolai előmenetelét. Szövegértés, matematika, idegen nyelv és informatikai képesség fejlesztésen vesz részt valamennyi tanodás gyermek. Az év során tanodán kívüli programok, kirándulások, szabadidős és kulturális tevékenységek is segítik a fejlődést. Az egyéni képességek és a tehetségek kibontakozását pedig választható szakkörök alapozzák meg. A Tanodában hetente tartanak például terápiás kutyás programot, lego-robotikát, zene és tánc oktatást, zsonglőrködést, dráma pedagógiát vagy kézműves foglalkozásokat.

 

Utóbbiakból kaphattak ízelítőt az érdeklődök az Életrevalók Tanoda Kerülj közelebb nyitópartiján 2017. február 10-én, a Szélmalom Vendéglőben. Az ingyenes, családias hangulatú bulin a sok vidám  program között még egy jóízű vacsorára is sor került. A program során pedig minden gyermeket megajándékoztak. A teltházas nyitópartira Mihállfy Béla és Lauer István képviselő urak is elfogadták a Tanoda meghívását és ígéretet tettek, hogy figyelemmel követik az itt folyó munkát. Az általános iskola 1. osztály és az érettségi között álló diákok jelentkezését továbbra is várják a Tanoda pedagógusai az eletrevaloktanoda@gmail.com címen vagy a +3670/699-48-59-es telefonszámon.

Közös szakmai programot szerveztünk az ÉTÁ-val.

Útközben - A kora gyermekkori intervenció múltja, jelene és jövője címmel tartott szakmai napot az Értelmi sérülteket szolgáló Társadalmi szervezetek és Alapítványok országos szövetsége (ÉTA) a KORINTA Alapítvány és az Odú Központ 2016. december 2-án. 


A rendezvény célja volt, hogy megismertesse a kora gyermekkori intervenció területén zajló munkát és az eredményeket, valamint ágazatközi tapasztalatcserére biztosított lehetőséget.

Munkatársaink közül Magyar Adél a KORINTA Alapítvány elnöke osztotta meg bevezető gondolatait a teltházas rendezvény résztvevőivel. Futó Gabriella az Odú Központ intézményvezetője Inklúzió a gyakorlatban - Programok és színterek az Odú Központ és a KORINTA Alapítvány koragyermekkori intervenciós ellátásában, Pajor Vincze Katalin gyógypedagógus pedig a Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés oktatás és gondozás jelentősége Down-szindrómás gyermeket nevelő családok életében címmel tartottak előadást. 

A szakmai napot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, fővédnöke Dr. Bekk Mária, az ÉTA Országos Szövetség jószolgálati nagykövete, védnöke Czeizel Barbara gyógypedagógus, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője az EMMI korai intervencióért felelős miniszteri biztosa volt.

Fotógaléria: ITT. 

Ismét nálunk járt a Nagyszakállú! (FOTÓKKAL)A Korinta Alapítvány által fenntartott Odú Központ minden évben meghívja a Mikulást. Azonban újdonság is szerepelt az idei alkalomban, hiszen még nagyobb helyen, az Odú új részlegében várhatták az ovi előtt álló csöpségek szüleikkel/nagyszüleikkel a Télapót. Az új szobáink nagyszerűen debütáltak ez az alkalom előtt, hiszen több mint 40 család fért el kényelmesen az ünnepségen. A rekord számú érdeklődő bőven talált elfoglaltságot, hiszen ezt az ünnepséget is az Odú Játszóháza szervete. Így a fotózkodás mellett volt lehetőség játékok kipróbálására, valamint éneklésre és táncra is.

A képek megtekintéséért KATTINTS IDE! 

A Mikulás ígérete szerint jövőre is ellátogat ifjú rajongóihoz az Odúba.
Addig is figyelemmel kíséri a Játszóház programjait és résztvevőit minden hétfőn 9:30-tól. 

Tartalom átvétel